Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 1 november 2014

Schaf verplichte compensatie van parkeerplekken af

In de bestuurscommissie van Zuid heeft D66 een voorstel ingediend om de verplichte compensatie van parkeerplekken bij herinrichtingen en groot onderhoud van straten en bij de invoering van ondergrondse afvalcontainers af te schaffen. Volgens oude regels van stadsdeel Zuid moet iedere autoparkeerplaats die opgeheven wordt in dezelfde buurt gecompenseerd worden. Dit heeft tot gevolg dat in buurten waar geen parkeerprobleem is, toch extra parkeerplaatsen gecreƫerd worden en in buurten waar wel een parkeerprobleem is, deze automatische compensatie ten koste kan gaan van ruimte voor fietsparkeren of voetgangers.

Lees hier het volledige Initiatiefvoorstel D66 Afschaffen verplichte compensatie parkeerplaatsen.