Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 30 oktober 2017

Noodbrug over Boerenwetering in gebruik genomen

Brug 79 over de Boerenwetering, beter bekend als de Brandweerbrug, wordt gerenoveerd en breder gemaakt om meer ruimte te creëren voor fietsers en voetgangers. Nu de werkzaamheden begonnen zijn is de naastgelegen noodbrug in gebruik genomen.

De vele voetgangers en fietsers die van deze route tussen de Pijp en het Museumkwartier gebruik maken, kunnen hier lopend overheen en hoeven daarom geen enorme omweg te maken. De verwachting is dat dagelijks zo’n 9000 mensen dankbaar gebruik zullen maken van de noodbrug.

De noodbrug is er gekomen dankzij de inzet van D66 Zuid en de inzet van buurtbewoners en ondernemers. In 2014 pleitte D66 bestuurscommissielid Eelco Huizinga al voor de komst van een noodbrug en hij stelde eveneens schriftelijke vragen.