Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 28 januari 2018

Geslaagde campagneaftrap in Zuid

De straten rondom de Beethovenstraat en ver daarbuiten kleurden groen/wit op zaterdag 27 januari. De campagneaftrap van D66 Amsterdam voor de gemeenteraads- en stadsdeelcommissieverkiezingen op 21 maart vond namelijk plaats op het D66 campagnehoofdkwartier in de Beethovenstraat.
Meer dan 66 vrijwilligers en kandidaten uit alle stadsdelen gingen vervolgens in de omliggende buurten in Zuid langs de deuren om bewoners hun mening te vragen over hun buurt en Amsterdam in het algemeen.

In de straten rondom de Beethovenstraat overheerste vooral grote tevredenheid over de buurt en het leefklimaat. Zo werd de inzet van de reiniging met al het toegenomen afval geprezen.
Als verbeterpunt werd de overlast van blowende jongeren in de portieken aan de Apollolaan genoemd. De aanwezige bestuurscommissieleden uit Zuid verwachten dat met de inzet van straatcoaches hier wat aan gedaan kan worden.

Regelmatig trekken D66 bestuurscommissieleden en vrijwilligers de buurten in Zuid in. Zo was het in 2017 al de beurt aan Buitenveldert, de Stadionbuurt en de Pijp. Op 11 en 17 februari zullen onze D66-ers de Rivierenbuurt en de Schinkelbuurt intrekken.