Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 1 november 2020

Verkeersveiligheid voor kinderen rond Oscar Carré-school dankzij inzet van D66 verbeterd

Stadsdeel Zuid heeft na aandringen van D66 Amsterdam Zuid verkeersmaatregelen genomen om de verkeersveiligheid bij de Oscar Carré-school in de Pijp te verbeteren.

Eerder vroeg D66 Amsterdam Zuid het stadsdeelbestuur om de verkeersveiligheid rond basisscholen in Amsterdam Zuid te inventariseren en vervolgens situatie-specifieke maatregelen te nemen om de veiligheid te verbeteren. D66 Amsterdam Zuid wil dat alle kinderen uit de buurt veilig naar school kunnen lopen of fietsen.

Erik Schmit, lid van de stadsdeelcommissie namens D66: “Veel basisscholen in Zuid zijn gelegen aan smalle straten, waardoor de verkeersveiligheid bij de ingang niet altijd geborgd is. Daarom pleiten wij voor situatie-specifieke maatregelen om de veiligheid voor kinderen te verbeteren. Specifiek drongen wij erop aan om de verkeersveiligheid rond de Oscar Carré-school te verbeteren. Daar ontstonden regelmatig gevaarlijke situaties voor ouders en kinderen.

Sinds 24 oktober heeft de gemeente maatregelen genomen. Op werkdagen wordt de straat bij de Oscar Carré-school tussen 14.00 en 14.30 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat is de tijd dat ouders hun kinderen ophalen. Ook worden enkele parkeerplekken vrijgehouden en worden er klaar-overs ingezet.