Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 7 november 2020

D66 pleit voor een markt op de ZuidAs

Als het aan de fractie van D66 in Amsterdam Zuid ligt, komt er een markt op de ZuidAs. Stadsdeelcommissielid Angelo Verhoeven heeft wederom vragen aan het stadsdeelbestuur gesteld over de optie voor de komst van een warenmarkt op de ZuidAs. Het stadsdeelbestuur bekijkt momenteel de mogelijkheden voor uitvoering van het plan, bleek uit hun reactie op de vragen van Verhoeven. 

Een warenmarkt geeft nieuwe reuring aan de wijk. Het wordt wat D66 betreft écht een plek die mensen van buiten de buurt naar de ZuidAs zal trekken. Het kan ook helpen om de binding van de ZuidAs met Buitenveldert te versterken. Het dagelijks bestuur heeft toegezegd dat er een mogelijkheid bestaat dat in 2021 een warenmarkt gerealiseerd gaat worden. “Ik werk aan een levendigere ZuidAs, dat verdient de buurt. Het is een succes dat het stadsdeelbestuur de mogelijkheden voor een markt bekijkt”, aldus Verhoeven.

We houden je op de hoogte over de ontwikkelingen.