Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 april 2021

Dora Tamanaplein: eerste rookvrije plein van Amsterdam

Het eerste rookvrije plein van Amsterdam is een feit. Sinds 2 april is het Dora Tamanaplein in de Pijp een rookvrij plein. “We zien graag een stad waar kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien”, zegt Erik Schmit, lid van de stadsdeelcommissie namens D66, “Het Dora Tamanaplein is een mooi voorbeeld waar kinderen nu veilig en rookvrij kunnen spelen”.

Bewoners aan het Dora Tamanaplein benaderden Erik Schmit met het plan om het Dora Tamanaplein rookvrij te verklaren. Zij deden een enquête in de buurt en merkten dat er veel draagvlak was voor een rookvrij plein. Ook de nabijgelegen school, de bibliotheek en de lokale huisartsenpraktijk steunen het initiatief.

Het voorstel voor een rookvrij Dora Tamanaplein kreeg unanieme support in de stadsdeelcommissie, waarna het stadsdeel samen met de GGD en de bewoners aan de slag ging. Op 2 april werden de eerste tegels “rookvrij” gelegd. Kinderen kunnen vanaf nu veilig en rookvrij spelen op het Dora Tamanaplein.

“Rookvrije gebieden dragen bij aan gezond opgroeien in de stad”, zegt Erik Schmit, “Ik was blij te zien dat er zo veel mensen dit plan steunen. Wat mij betreft volgen er snel meer rookvrije pleinen”.

Heeft u een idee wat de omgeving in uw buurt gezonder kan maken? Mail dan uw idee naar de fractie van D66 in Stadsdeel Zuid: fractie@d66amsterdamzuid.nl. We nemen dan contact met u op.