Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 22 april 2021

Verdeel de grasmat van het Museumplein onder Amsterdammers

Het Museumplein krijgt een nieuwe grasmat. Veel Amsterdammers hebben ongetwijfeld herinneringen aan de grasmat van het Museumplein: de plek waarop zij een kampioenschap vierden, een demonstratie hielden of als plek om lekker te ontspannen in de zon.

Erik Schmit (D66) en Marius Drissen (GroenLinks) namen het initiatief om de oude grasmat terug te geven aan Amsterdammers. Erik Schmit “Bewoners benaderden ons met het plan om de oude grasmat terug te geven aan Amsterdammers. Hoe leuk is het als je thuis een stukje grasmat van het Museumplein kan onderhouden als herinnering aan die speciale momenten dat je op het Museumplein was. Bovendien wordt het gras dan herbruikt en dat is nog duurzaam ook!”

Het voorstel is met een meerderheid door de Stadsdeelcommissie van Amsterdam Zuid aangenomen.