Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 30 augustus 2021

Geef kinderen de ruimte om te spelen

Een stadsdeel waar kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Daar horen wat D66 betreft fijne speelplekken voor kinderen van alle leeftijden bij. Elke buurt verdient een fijne plek om te spelen.

Nu zijn er in Stadsdeel Zuid nog veel plekken met verouderde speeltoestellen. D66 is blij met de inzet van stadsdeel Zuid om speelplekken te vernieuwen en te zorgen voor uitdagende toestellen voor alle leeftijden. Erik Schmit, lid stadsdeelcommissie namens D66: “Wij vinden het belangrijk dat bewoners en kinderen mee kunnen denken over het ontwerp van de speelplek in hun buurt. D66 vroeg het stadsdeelbestuur eerder ook om waterkranen te plaatsen bij de speelplekken”

In de Lutmastraat in de Pijp is er al zo’n nieuwe speelplek, waar kinderen nu kunnen klimmen, duikelen en schommelen. Op het Willaertspleintje in Oud Zuid kozen bewoners voor een speelplek met vlinder en vogel vriendelijke beplanting. Bewoners en gemeente maakten samen ter plekke het nieuwe ontwerp voor de speelplek op het President Kennedyplantsoen in de Rivierenbuurt.

Wanneer de speelplek wordt vernieuwd ontvangen bewoners een uitnodiging om mee te denken. Ons doel: een fijne speelplek voor alle kinderen in Zuid!

Zelf een idee?
Heeft u ideeën die bij kunnen dragen aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen in Zuid? Laat het ons weten: fractie@d66amsterdamzuid.nl