Steun ons en help Nederland vooruit

Alexander Doijer – De Pijp/Rivierenbuurt

Lid stadsdeelcommissie

Ik ben Alexander Doijer, 33 jaar, Nederlander, Braziliaan, en ook, voor meer dan 6 jaar, Amsterdammer. Net als de Pijp en Rivierenbuurt, ben ik divers, vooruitdenkend, met ook een vleugje traditie en geschiedenis. De Pijp en Rivierenbuurt zijn een bruisend, internationaal hoekje Amsterdam. Wereldberoemd voor architectuur, kunst, horeca en een fantastisch leefomgeving.

Als stadsdeelcommissie kandidaat zal ik mijn ervaring gebruiken als Bestuurscommissie lid, als bewoner, als logistieke manager in duurzame handel, en als iemand die hier hun nieuwe thuis heeft gemaakt, om mij inzetten voor de belangen van de bewoner, desondanks hoe lang zij hier wonen.

Om zeker te zijn dat onze straten veilig, schoon en leefbaar blijven. En waar dan ook te verbeteren. Door prioriteiten te geven aan voetgangers en fietsers. Door de buurten toegankelijk te laten of maken voor families, met of zonder kinderen. Om ruimte te geven aan alle bewoners en bezoekers. Zo dat iedereen hier veilig en secuur voelt, op straat of thuis. 

Ik zal zorgen dat onze buurten kunnen blijven groeien, in balans met de stad. Dat onze huizen karakteristiek mooi en architectonisch blijven. Onze winkels en horeca hoogwaardig uitstralen, met een diverse aanbod, en toegankelijk blijven voor iedereen. Geen monocultuur, maar een multi-cultuur, in winkels en mensen!

Ik zal samen met het dagelijks bestuur en gemeente Amsterdam zorgen dat de belangen van de Pijp en Rivierenbuurt paalrecht vooraan staat als het gaat om onze bewoners te beschermen. En waar ook nodig, die samen brengen met de belangen van hun buren. Zo dat de Pijp en Rivierenbuurt, de parels van Zuid, niet alleen de komende vier jaar goed vertegenwoordigd zijn, maar voor zo lang als water in de Amstel vloeit.

Meer van Alexander Doijer – De Pijp/Rivierenbuurt