Steun ons en help Nederland vooruit

Angelo Verhoeven – Zuidas/Buitenveldert

Lid stadsdeelcommissie

Ik was 16 toen ik actief lid werd van D66, dat is inmiddels 8 jaar geleden. Ik ken en vertolk ondertussen het sociaalliberale geluid van D66 overal waar ik maar kom, tot ergernis van familie en vrienden aan toe. Mijn naam is Angelo Verhoeven, 24 jaren jong, student leraar Maatschappijleer aan de Hogeschool van Amsterdam en sinds maart 2015 woonachtig in studentencomplex Ravel Residence op ZuidAs.

De prinses Irenebuurt en Buitenveldert zijn twee echte Amsterdamse stadswijken. Door de woningtekorten binnen de ring is Buitenveldert een interessant gebied om naartoe te verhuizen vanuit andere delen van de stad. Echter is het gevoel van zowel bewoners van Buitenveldert als van de rest van de stad dat het gebied Zuidas een grauwe grijze kolos is die deze twee gebieden van elkaar scheiden en als bewoner van Zuidas ervaar ik dagelijks “deze kloof”.

De kansen om van Zuidas een volwaardige stadswijk te maken waar een stukje Amsterdamse reuring zorgt voor verbinding tussen de gebieden aan weerszijde van Zuidas zijn er in overvloed. Echter, door het gemis van diverse voorzieningen, (noodzakelijke) bouwoverlast in het hele gebied, grote fiets en scooterstromen door de Prinses Irenebuurt en uitgestorven straten in Zuidas buiten kantooruren  maken dat deze kansen blijven liggen. En dat is jammer.

Door hier als stadsdeel Zuid op in te zetten en door vergaande bewonersparticipatie serieus te nemen moet het leefbaarheidsgehalte stukje bij beetje groeien. Ik wil mij in de stadsdeelcommissie voor 100 procent inzetten om de leefbaarheid van het zuidelijkste deel van de stad te behouden en verder te creëren waar nodig.

Meer van Angelo Verhoeven – Zuidas/Buitenveldert